Countdown...

to the Food Festival

The Top Food Festival in Corinthia

A meeting and touch point between Local Products and F&B Businesses with the public in an experiential mode

Taste of Loutraki

Taste of Loutraki is a modern food festival aiming to promote the area’s F&B businesses and hospitality enterprises. More than 30 local restaurants, patisseries and hotels are actively participating in the initiative and will offer local recipes and products at special prices during the event.

Taste of Loutraki is organized by the Loutraki Tourism Organization, the “Xenios Zeus” Loutraki F&B Businesses Association, the Chamber of Corinth and Respond on Demand, under the auspices of the Municipality of Loutraki, Perachora, Agioi Theodoroi, the Hoteliers Association of Corinthia and the Municipal Port Fund of Loutraki-Perachora.

F&B local business form the terrain of exploration of new tastes and gastronomic proposals for the public.

Leading professionals share their insights and initiate us on the gastronomic secrets of the Corinthian land.

Local products from the blessed Corinthian land with international acknowledgement are introduced to the public.

Motivation & Learning by Gastronomy Experts

The Instructors, Sommeliers & Executive Chefs of our parallel events

Yiannis Korovesis

Water Sommelier

Experience Perachora

Local Network

Konstantinos Sakoulis

Executive Chef

Panagiotis Synodinos

Executive Chef

Panagiotis Diamantopoulos

Executive Chef
View the Menus with one click

PARTICIPATING BUSINESSES

Workshops & Masterclasses

Food Festival Workshops Schedule

  • Day 1 16 Ιουνίου 2023
  • Day 2 17 Ιουνίου 2023
  • Day 3 18 Ιουνίου 2023
19:30
---
21:00
Διάφοροι Σεφ

Live Cooking Event

Παρακολούθηση Live Cooking -παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών από σεφ εγνωσμένης αξίας με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, σε ζωντανή παρασκευή και εκτέλεση μπροστά στους συμμετέχοντες φιλοξενουμένους, εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και γαστρονομίας -bloggers- τουριστικούς πράκτορες.
18:30
---
19:15
Γιάννης Κοροβέσης

Masterclass Πόσιμου Νερού Λουτρακίου

Παρουσίαση από τον Γιάννη Κοροβέση, τον πρώτο Σομελιέ Νερού στην Ελλάδα, ο οποίος έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση ΄ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τις οργανοληπτικές διαφορές μεταξύ των εμφιαλωμένων νερών και να είναι σε θέση να δημιουργεί γευστικούς συνδυασμούς με φαγητό. Ο κος Κοροβέσης θα παρουσιάσει τις ιδιότητες του πόσιμου νερού του Λουτρακίου, το οποίο που βγαίνει από τις πηγές της περιοχής και έχει μεγάλη σημασία για την υγεία και την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και γι’ αυτό το λόγο εμφιαλώνεται.
Experience Perachora

Η Γιορτή του Τραχανά στην Περαχώρα

Η ομάδα του Experience Perachora διοργανώνει  ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, Taste of Loutraki. Η εκδήλωση ξεκινάει με επίδειξη της παραδοσιακής διαδικασίας της κατασκευής τραχανά. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν φαγητά με βάση τον τραχανά, παρέα με κρασί και υπό το άκουσμα μουσικής Dj. Πρόγραμμα της γιορτής: 19:30 Έναρξη εκδήλωσης - Τραχανότο live cooking (γευσιγνωσία για το κοινό ) - Live cooking από ένα δημιουργικό πιάτο που θα περιέχει τραχανά. Τα πιάτα θα επιμεληθούν οι σεφ: 1) Chef Στεφανία Βασιλείου 2) Chef Δημήτρης Φαρμάκης Γευσιγνωσία για το κοινό, Catering 5 είδη (finger food) που περιέχουν τραχανά 21.30 -22.00 Λήξη εκδήλωσης
12:00
---
13:00
Τα Γεράνεια

Επίσκεψη στα Γεράνεια

Επίσκεψη Δημοσιογράφων- Bloggers Γαστρονομίας στη βιοτεχνία παραγωγής εκλεκτών λουκουμιών «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»
10:30
---
11:30
Markellos Olive

Επίσκεψη στο Markellos Olive

Επίσκεψη Δημοσιογράφων- Bloggers Γαστρονομίας στην μονάδα παραγωγής ελαιολάδου, Μarkellos Olive. Οι εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου βρίσκονται στο Γαλατάκι, ένα χωριό 9 μόνο χιλιόμετρα απόσταση από τον ισθμό της Κορίνθου. Η μονάδα διαθέτει όλες της απαραίτητες πιστοποιήσεις που διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται και εμφιαλώνεται ενώ παρέχει και πρωτοπόρες υπηρεσίες, όπως Olive Oil tour & tasting μέσω virtual παρουσίασης.
11:00
---
13:00
Chefs by Comer Group Hotels

Wine & Food Pairing

Σε ένα μέρος όπου η ανεπιτήδευτη πολυτέλεια συνδυάζεται αρμονικά με τη φυσική ομορφιά, την επιβλητική θέα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στο πολυτελές Ξενοδοχείο Wyndham Loutraki Poseidon Resort, με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και με τον ελληνικό ήλιο να καθρεπτίζεται στο νερό. Θα συμμετέχουν Wine Sommelier και σεφ του Comer Group Hotels οι οποίοι θα παρουσιάσουν 4-5 κρασιά Νεμέας, συνοδευόμενα από Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές, με χρήση τοπικών προϊόντων.
Brief welcome

From the Organizers

From inspiration to realization

ORGANIZERS & SUPPORTERS

  • Day 1 16 Ιουνίου 2023
  • Day 2 17 Ιουνίου 2023
  • Day 3 18 Ιουνίου 2023
19:30
---
21:00
Διάφοροι Σεφ

Live Cooking Event

Παρακολούθηση Live Cooking -παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών από σεφ εγνωσμένης αξίας με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, σε ζωντανή παρασκευή και εκτέλεση μπροστά στους συμμετέχοντες φιλοξενουμένους, εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και γαστρονομίας -bloggers- τουριστικούς πράκτορες.
18:30
---
19:15
Γιάννης Κοροβέσης

Masterclass Πόσιμου Νερού Λουτρακίου

Παρουσίαση από τον Γιάννη Κοροβέση, τον πρώτο Σομελιέ Νερού στην Ελλάδα, ο οποίος έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση ΄ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τις οργανοληπτικές διαφορές μεταξύ των εμφιαλωμένων νερών και να είναι σε θέση να δημιουργεί γευστικούς συνδυασμούς με φαγητό. Ο κος Κοροβέσης θα παρουσιάσει τις ιδιότητες του πόσιμου νερού του Λουτρακίου, το οποίο που βγαίνει από τις πηγές της περιοχής και έχει μεγάλη σημασία για την υγεία και την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και γι’ αυτό το λόγο εμφιαλώνεται.
Experience Perachora

Η Γιορτή του Τραχανά στην Περαχώρα

Η ομάδα του Experience Perachora διοργανώνει  ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, Taste of Loutraki. Η εκδήλωση ξεκινάει με επίδειξη της παραδοσιακής διαδικασίας της κατασκευής τραχανά. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν φαγητά με βάση τον τραχανά, παρέα με κρασί και υπό το άκουσμα μουσικής Dj. Πρόγραμμα της γιορτής: 19:30 Έναρξη εκδήλωσης - Τραχανότο live cooking (γευσιγνωσία για το κοινό ) - Live cooking από ένα δημιουργικό πιάτο που θα περιέχει τραχανά. Τα πιάτα θα επιμεληθούν οι σεφ: 1) Chef Στεφανία Βασιλείου 2) Chef Δημήτρης Φαρμάκης Γευσιγνωσία για το κοινό, Catering 5 είδη (finger food) που περιέχουν τραχανά 21.30 -22.00 Λήξη εκδήλωσης
12:00
---
13:00
Τα Γεράνεια

Επίσκεψη στα Γεράνεια

Επίσκεψη Δημοσιογράφων- Bloggers Γαστρονομίας στη βιοτεχνία παραγωγής εκλεκτών λουκουμιών «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»
10:30
---
11:30
Markellos Olive

Επίσκεψη στο Markellos Olive

Επίσκεψη Δημοσιογράφων- Bloggers Γαστρονομίας στην μονάδα παραγωγής ελαιολάδου, Μarkellos Olive. Οι εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου βρίσκονται στο Γαλατάκι, ένα χωριό 9 μόνο χιλιόμετρα απόσταση από τον ισθμό της Κορίνθου. Η μονάδα διαθέτει όλες της απαραίτητες πιστοποιήσεις που διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται και εμφιαλώνεται ενώ παρέχει και πρωτοπόρες υπηρεσίες, όπως Olive Oil tour & tasting μέσω virtual παρουσίασης.
11:00
---
13:00
Chefs by Comer Group Hotels

Wine & Food Pairing

Σε ένα μέρος όπου η ανεπιτήδευτη πολυτέλεια συνδυάζεται αρμονικά με τη φυσική ομορφιά, την επιβλητική θέα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στο πολυτελές Ξενοδοχείο Wyndham Loutraki Poseidon Resort, με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και με τον ελληνικό ήλιο να καθρεπτίζεται στο νερό. Θα συμμετέχουν Wine Sommelier και σεφ του Comer Group Hotels οι οποίοι θα παρουσιάσουν 4-5 κρασιά Νεμέας, συνοδευόμενα από Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές, με χρήση τοπικών προϊόντων.
Taste of Loutraki

Contact us!

Are you a local producer or F&B business owner that wish to learn more?

We would love to hear from you.

    Frequently Asked Questions (FAQs)

    Learn More

    • Is Taste of Loutraki a B2B or B2C event?

      Taste of Loutraki is both a B2B and B2C event.

    • Which events are addressed to the public?

      More than 30 local restaurants, patisseries and hotels are actively participating in the initiative and will offer local recipes and products at special prices during the event.

    • Which events are B2B?

      The specialized workshops and masterclasses are B2B and are addressed to business owners and other gastronomy professionals, aiming to further deepen their knowledge and skills.

    • How can we view the gastronomic menu proposals of the local businesses?

      In the above Participating Businesses section, you can view each business menu proposal by clicking on the Download All Menus button

    Receive immediate answers to all your questions

    Official News from the Organizers

    Press Releases & Announcements

    Find here all recent announcements and press releases issued by the Organizers.

    No products found
    Follow Taste of Loutraki on Social Media