Workshop Οινογευσίας & Ελαφρύ Γεύμα στο Οινοποιείο SEMELI
Με ιστορία που ξεκινάει από το 1979, το Κτήμα Σεμέλη, αποτελεί σήμερα μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες στην Ελλάδα.
Στην καρδιά ενός μοναδικού Terroir, στο Κούτσι της Νεμέας, λειτουργεί από το 2003 το υπερσύγχρονο οινοποιείο περιστοιχισμένο από τους ιδιόκτητους αμπελώνες οι οποίοι εκτείνονται σε 50 στρέμματα από τα συνολικά 300 που βρίσκονται σε Νεμέα και Μαντινεία.
Από την 1η χρονιά λειτουργίας του οινοποιείου κινητήριος δύναμη μας αποτελεί το πάθος για δημιουργία κρασιού ανώτερης ποιότητας με έμφαση στην καινοτομία.
Το Οινοποιείο, με πρωτοποριακή σχεδίαση και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική λειτουργεί σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, αξιοποιώντας ένα προηγμένης τεχνολογίας, ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής, με σεβασμό και ευθύνη για τον φυσικό πλούτο.
Η στρατηγική του θέση - βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων, σε μία πλαγιά κατάφυτη από αμπέλια – στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας, εξασφαλίζει ένα υγιές οικοσύστημα για τους αμπελώνες, αλλά και μία εκπληκτική θέα, που προσφέρει γαλήνη και ηρεμία στον επισκέπτη.
Το Οινοποιείο, μαζί με τους χώρους φιλοξενίας που διαθέτει, καλύπτει περίπου 6.800 τετραγωνικά μέτρα. Ο εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος, με δυναμικότητα εμφιάλωσης 2 εκατ. φιαλών ετησίως.
Στο ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο οινοποιείο, οι προσκεκλημένοι θα ξεναγηθούν σε κάθε γωνιά του χώρου, από τον αμπελώνα όπου ξεκινάει κάθε χρόνο το ταξίδι του κρασιού, στους χώρους οινοποίησης και εμφιάλωσης μέχρι το κελάρι όπου το κρασί ωριμάζει με φροντίδα και αγάπη. Θα ακολουθήσει μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας, στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας, όπου οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια ποικιλία από μοναδικές ετικέτες κρασιού, τόσο νέων όσο και παλαιότερων εσοδειών. Θα μυηθούν και θα ανακαλύψουν τον κόσμο των αρωμάτων και γεύσεων των κρασιών, σε μία εμπειρία γεύσεων που θα μείνει αξέχαστη!