Απομένουν...

μέχρι την έναρξη

Το Σημαντικότερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Κορινθίας έγινε θεσμός

Σημείο Συνάντησης & Γνωριμίας του κοινού με τα Τοπικά Προϊόντα και τις Επιχειρήσεις Εστίασης για 2η χρονιά

Ένα  μοντέρνο γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λουτράκι. Πρωταγωνιστές οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας! Περισσότερες  από 30 επιχειρήσεις της πόλης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δημιουργούν ένα ξεχωριστό ελληνικό μενού με προϊόντα της Κορινθιακής γης, σε ειδική τιμή, για το τριήμερο από 16 έως 18 Ιουνίου 2023.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, το Σύλλογο Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», το Επιμελητήριο Κορινθίας και την εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ “Respond on Demand”,  υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας.

Επιχειρήσεις Εστίασης

Οι επιχειρήσεις εστίασης γίνονται το terrain της εξερεύνησης γεύσεων και γαστρονομικών προτάσεων για το κοινό.

 

Εξειδικευμένοι Εισηγητές

Εξειδικευμένοι επαγγελματίες μοιράζονται τις γνώσεις τους και μας μυούν στον γαστρονομικό πλούτο της Κορινθίας.

Τοπικά προϊόντα

Προϊόντα από την Κορινθιακή γη με διεθνή φήμη και διακρίσεις, αναδεικνύονται και παρουσιάζονται στο κοινό.

Taste of Loutraki

Ένα  μοντέρνο γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λουτράκι. Πρωταγωνιστές οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας! Περισσότερες  από 30 επιχειρήσεις της πόλης, δημιουργούν ένα ξεχωριστό ελληνικό μενού με προϊόντα της Κορινθιακής γης, σε ειδική τιμή, για το τριήμερο από 16 έως 18 Ιουνίου 2023.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, το Σύλλογο Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», το Επιμελητήριο Κορινθίας και την εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ "Respond on Demand",  υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας.

Οι επιχειρήσεις εστίασης γίνονται το terrain της εξερεύνησης γεύσεων και γαστρονομικών προτάσεων για το κοινό.

Εξειδικευμένοι επαγγελματίες μοιράζονται τις γνώσεις τους και μας μυούν στον γαστρονομικό πλούτο της Κορινθίας.

Προϊόντα από την Κορινθιακή γη με διεθνή φήμη και διακρίσεις, αναδεικνύονται και παρουσιάζονται στο κοινό.

δείτε το αποκλειστικό μενού του φεστιβάλ κάθε επιχείρησης με ένα κλικ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Αφορμή για εμβάθυνση και γνώση

Οι εισηγητές

Experience Perachora

Local Network
Σύντομοι Χαιρετισμοί

από τους διοργανωτές

Workshops & Masterclasses

Πρόγραμμα Γαστρονομικού Φεστιβάλ

  • Day 1 16 Ιουνίου 2023
  • Day 2 17 Ιουνίου 2023
  • Day 3 18 Ιουνίου 2023
18:30
---
19:15
Γιάννης Κοροβέσης

Masterclass Πόσιμου Νερού Λουτρακίου

Παρουσίαση από τον Γιάννη Κοροβέση, τον πρώτο Σομελιέ Νερού στην Ελλάδα, ο οποίος έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση ΄ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τις οργανοληπτικές διαφορές μεταξύ των εμφιαλωμένων νερών και να είναι σε θέση να δημιουργεί γευστικούς συνδυασμούς με φαγητό. Ο κος Κοροβέσης θα παρουσιάσει τις ιδιότητες του πόσιμου νερού του Λουτρακίου, το οποίο που βγαίνει από τις πηγές της περιοχής και έχει μεγάλη σημασία για την υγεία και την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και γι’ αυτό το λόγο εμφιαλώνεται.
19:30
---
21:00
Διάφοροι Σεφ

Live Cooking Event

Παρακολούθηση Live Cooking -παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών από σεφ εγνωσμένης αξίας με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, σε ζωντανή παρασκευή και εκτέλεση μπροστά στους συμμετέχοντες φιλοξενουμένους, εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και γαστρονομίας -bloggers- τουριστικούς πράκτορες.
10:30
---
11:30
Markellos Olive

Επίσκεψη στο Markellos Olive

Επίσκεψη Δημοσιογράφων- Bloggers Γαστρονομίας στην μονάδα παραγωγής ελαιολάδου, Μarkellos Olive. Οι εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου βρίσκονται στο Γαλατάκι, ένα χωριό 9 μόνο χιλιόμετρα απόσταση από τον ισθμό της Κορίνθου. Η μονάδα διαθέτει όλες της απαραίτητες πιστοποιήσεις που διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται και εμφιαλώνεται ενώ παρέχει και πρωτοπόρες υπηρεσίες, όπως Olive Oil tour & tasting μέσω virtual παρουσίασης.
12:00
---
13:00
Τα Γεράνεια

Επίσκεψη στα Γεράνεια

Επίσκεψη Δημοσιογράφων- Bloggers Γαστρονομίας στη βιοτεχνία παραγωγής εκλεκτών λουκουμιών «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»
Experience Perachora

Η Γιορτή του Τραχανά στην Περαχώρα

Η ομάδα του Experience Perachora διοργανώνει  ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, Taste of Loutraki. Η εκδήλωση ξεκινάει με επίδειξη της παραδοσιακής διαδικασίας της κατασκευής τραχανά. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν φαγητά με βάση τον τραχανά, παρέα με κρασί και υπό το άκουσμα μουσικής Dj.

Πρόγραμμα της γιορτής: 19:30 Έναρξη εκδήλωσης

- Live cooking γευσιγνωσία Τραχανότο- Live cooking από ένα δημιουργικό πιάτο που θα περιέχει τραχανά.

Τα πιάτα θα επιμεληθούν οι σεφ: 1) Κωνσταντίνος Βασάλος 2) Chef Στεφανία Βασιλείου 3) Chef Δημήτρης Φαρμάκης

- Γευσιγνωσία ,κεράσματα , που περιέχουν τραχανά Βλάχα , παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου.

-Η διατροφολόγος Σοφία Χόνδρου θα μιλήσει για την διατροφική αξία του τραχανά

- Παρουσίαση από την οινολόγο Ιωάννα Δαβλέρη και γευσιγνωσία κρασιών Papagianakopoulos Winery

- Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών  προϊόντων από Corinthian Taste

21.30 -22.00 Λήξη εκδήλωσης

   
11:00
---
13:00
Chefs by Comer Group Hotels

Wine & Food Pairing

Σε ένα μέρος όπου η ανεπιτήδευτη πολυτέλεια συνδυάζεται αρμονικά με τη φυσική ομορφιά, την επιβλητική θέα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στο πολυτελές Ξενοδοχείο Wyndham Loutraki Poseidon Resort, με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και με τον ελληνικό ήλιο να καθρεπτίζεται στο νερό. Θα συμμετέχουν Wine Sommelier και σεφ του Comer Group Hotels οι οποίοι θα παρουσιάσουν 4-5 κρασιά Νεμέας, συνοδευόμενα από Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές, με χρήση τοπικών προϊόντων.
Από την έμπνευση μέχρι την υλοποίηση

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Taste of Loutraki

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Είστε επαγγελματίας της εστίασης ή παραγωγός  τοπικών προϊόντων και επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα; Ελάτε σήμερα σε επαφή μαζί μας. 

    Frequently Asked Questions (FAQs)

    Συχνές Ερωτήσεις

    • Το φεστιβάλ απευθύνεται στο κοινό ή στους επαγγελματίες;

      Το φεστιβάλ απευθύνεται τόσο στο κοινό όσο και στους επαγγελματίες

    • Ποιές δράσεις απευθύνονται στο κοινό;

      Συνεργαζόμενες επισιτιστικές επιχειρήσεις σε όλη την πόλη (δείτε τη σχετική λίστα πιο πάνω) έχουν διαμορφώσει γαστρονομικές προτάσεις για το κοινό που περιλαμβάνουν τοπικά προϊόντα καθ'όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ!

    • Ποιες δράσεις απευθύνονται στους επαγγελματίες;

      Τα εξειδικευμένα workshops απευθύνονται στους επαγγελματίες και στόχο έχουν να τους βοηθήσουν να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής, ώστε να αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα.

    • Που μπορούμε να δούμε τις γαστρονομικές προτάσεις των τοπικών επιχειρήσεων;

      Τις προτάσεις των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά εδώ. 

    Λάβετε άμεσες απαντήσεις στις απορίες σας.

    Επίσημη ενημέρωση

    Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

    Βρείτε εδώ όλες τις πρόσφατες ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου των Διοργανωτών. 

    Δελτίο Τύπου | 25 Μαΐου ’23

    Taste of Loutraki – THE CORINTHIAN FOOD FESTIVAL 16 -18 […]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    Δελτίο Τύπου | 24 Αυγούστου ’22

    https://tasteofloutraki.gr/ Taste of Loutraki – THE CORINTHIAN FOOD FESTIVAL 2-4 […]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    Ανακοίνωση | 8 Απριλίου ’22

    Το Taste of Loutraki απέκτησε ταυτότητα! Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου […]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ
    Ακολουθήστε το Taste of Loutraki στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης