Event Schedule

Taste of Loutraki > Event Schedule
Welcome To MiExpo Conference

Forum Schedule

  • Day 1 16 Ιουνίου 2023
  • Day 2 17 Ιουνίου 2023
  • Day 3 18 Ιουνίου 2023
18:30
---
19:15
Γιάννης Κοροβέσης

Masterclass Πόσιμου Νερού Λουτρακίου

Παρουσίαση από τον Γιάννη Κοροβέση, τον πρώτο Σομελιέ Νερού στην Ελλάδα, ο οποίος έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση ΄ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τις οργανοληπτικές διαφορές μεταξύ των εμφιαλωμένων νερών και να είναι σε θέση να δημιουργεί γευστικούς συνδυασμούς με φαγητό. Ο κος Κοροβέσης θα παρουσιάσει τις ιδιότητες του πόσιμου νερού του Λουτρακίου, το οποίο που βγαίνει από τις πηγές της περιοχής και έχει μεγάλη σημασία για την υγεία και την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και γι’ αυτό το λόγο εμφιαλώνεται.
19:30
---
21:00
Διάφοροι Σεφ

Live Cooking Event

Παρακολούθηση Live Cooking -παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών από σεφ εγνωσμένης αξίας με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, σε ζωντανή παρασκευή και εκτέλεση μπροστά στους συμμετέχοντες φιλοξενουμένους, εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και γαστρονομίας -bloggers- τουριστικούς πράκτορες.
10:30
---
11:30
Markellos Olive

Επίσκεψη στο Markellos Olive

Επίσκεψη Δημοσιογράφων- Bloggers Γαστρονομίας στην μονάδα παραγωγής ελαιολάδου, Μarkellos Olive. Οι εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου βρίσκονται στο Γαλατάκι, ένα χωριό 9 μόνο χιλιόμετρα απόσταση από τον ισθμό της Κορίνθου. Η μονάδα διαθέτει όλες της απαραίτητες πιστοποιήσεις που διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται και εμφιαλώνεται ενώ παρέχει και πρωτοπόρες υπηρεσίες, όπως Olive Oil tour & tasting μέσω virtual παρουσίασης.
12:00
---
13:00
Τα Γεράνεια

Επίσκεψη στα Γεράνεια

Επίσκεψη Δημοσιογράφων- Bloggers Γαστρονομίας στη βιοτεχνία παραγωγής εκλεκτών λουκουμιών «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»
Experience Perachora

Η Γιορτή του Τραχανά στην Περαχώρα

Η ομάδα του Experience Perachora διοργανώνει  ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΑΧΑΝΑ στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, Taste of Loutraki. Η εκδήλωση ξεκινάει με επίδειξη της παραδοσιακής διαδικασίας της κατασκευής τραχανά. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν φαγητά με βάση τον τραχανά, παρέα με κρασί και υπό το άκουσμα μουσικής Dj.

Πρόγραμμα της γιορτής: 19:30 Έναρξη εκδήλωσης

- Live cooking γευσιγνωσία Τραχανότο- Live cooking από ένα δημιουργικό πιάτο που θα περιέχει τραχανά.

Τα πιάτα θα επιμεληθούν οι σεφ: 1) Κωνσταντίνος Βασάλος 2) Chef Στεφανία Βασιλείου 3) Chef Δημήτρης Φαρμάκης

- Γευσιγνωσία ,κεράσματα , που περιέχουν τραχανά Βλάχα , παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου.

-Η διατροφολόγος Σοφία Χόνδρου θα μιλήσει για την διατροφική αξία του τραχανά

- Παρουσίαση από την οινολόγο Ιωάννα Δαβλέρη και γευσιγνωσία κρασιών Papagianakopoulos Winery

- Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών  προϊόντων από Corinthian Taste

21.30 -22.00 Λήξη εκδήλωσης

   
11:00
---
13:00
Chefs by Comer Group Hotels

Wine & Food Pairing

Σε ένα μέρος όπου η ανεπιτήδευτη πολυτέλεια συνδυάζεται αρμονικά με τη φυσική ομορφιά, την επιβλητική θέα και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στο πολυτελές Ξενοδοχείο Wyndham Loutraki Poseidon Resort, με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και με τον ελληνικό ήλιο να καθρεπτίζεται στο νερό. Θα συμμετέχουν Wine Sommelier και σεφ του Comer Group Hotels οι οποίοι θα παρουσιάσουν 4-5 κρασιά Νεμέας, συνοδευόμενα από Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές, με χρήση τοπικών προϊόντων.